Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe powidła śliwkowe, które zrobisz jesienią. Świetnie pasują jako dodatek do ciast, kanapek i deserów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1546
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1890
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1546
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1890
Składniki
Powidła śliwkowe to pyszne przetwory, które goszczą w polskich kuchniach od pokoleń. Powidła robię co roku ze świeżych śliwek węgierek. Dobrze kupować dojrzałe owoce w środku sezonu, lub nawet pod koniec, gdyż wtedy są najsłodsze. Przygotowanie powideł wymaga czasu i odrobiny cierpliwości, ale w efekcie otrzymujemy bogate w smaku, pełne naturalnej słodkości przetwory na zimę. Są pyszne jako nadzienie do rogalików, do kanapki, czy do ciast typu Pychotka.
Dokładny przepis jak przygotować powidła śliwkowe znajdziesz pod linkiem poniżej na moim blogu.