Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe powidła śliwkowe, które zrobisz jesienią. Świetnie pasują jako dodatek do ciast, kanapek i deserów.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39952
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 192
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 380
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9292
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39952
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 192
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 380
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9292
Składniki
Powidła śliwkowe to pyszne przetwory, które goszczą w polskich kuchniach od pokoleń. Powidła robię co roku ze świeżych śliwek węgierek. Dobrze kupować dojrzałe owoce w środku sezonu, lub nawet pod koniec, gdyż wtedy są najsłodsze. Przygotowanie powideł wymaga czasu i odrobiny cierpliwości, ale w efekcie otrzymujemy bogate w smaku, pełne naturalnej słodkości przetwory na zimę. Są pyszne jako nadzienie do rogalików, do kanapki, czy do ciast typu Pychotka.
Dokładny przepis jak przygotować powidła śliwkowe znajdziesz pod linkiem poniżej na moim blogu.