Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe powidła śliwkowe, które zrobisz jesienią. Świetnie pasują jako dodatek do ciast, kanapek i deserów.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7941
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1261
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Powidła śliwkowe to pyszne przetwory, które goszczą w polskich kuchniach od pokoleń. Powidła robię co roku ze świeżych śliwek węgierek. Dobrze kupować dojrzałe owoce w środku sezonu, lub nawet pod koniec, gdyż wtedy są najsłodsze. Przygotowanie powideł wymaga czasu i odrobiny cierpliwości, ale w efekcie otrzymujemy bogate w smaku, pełne naturalnej słodkości przetwory na zimę. Są pyszne jako nadzienie do rogalików, do kanapki, czy do ciast typu Pychotka.
Dokładny przepis jak przygotować powidła śliwkowe znajdziesz pod linkiem poniżej na moim blogu.