Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie pyszne zdrowe
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Starannie ,dobrze dojrzałe śliwki wypestkować. Włożyć śliwki do dużego szerokiego rondla i gotować na słabym ogniu ,dość często mieszając aż do odparowania soku w takim stopniu ,by przegarnięta drewnianą łyżką masa śliwkowa zlewała się bardzo powoli. Do zagęszczonej masy dodać cukier. Powidła rozrzedzą się wówczas i trzeba gotować je dalej na bardzo słabym ogniu ,aż do osiągnięcia gęstości sprzed dodania cukru. Przełożyć gorące do słoików.