Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie pyszne zdrowe
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 219
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 713
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1249
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24936
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 219
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 713
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1249
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24936
Składniki
Starannie ,dobrze dojrzałe śliwki wypestkować. Włożyć śliwki do dużego szerokiego rondla i gotować na słabym ogniu ,dość często mieszając aż do odparowania soku w takim stopniu ,by przegarnięta drewnianą łyżką masa śliwkowa zlewała się bardzo powoli. Do zagęszczonej masy dodać cukier. Powidła rozrzedzą się wówczas i trzeba gotować je dalej na bardzo słabym ogniu ,aż do osiągnięcia gęstości sprzed dodania cukru. Przełożyć gorące do słoików.