Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier pomidorowy robię na dwa sposoby oto jeden z nich, przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu , a przecier smaczny. Polecam
garnek, nóż, ścierka, blender, łyżka, słoiki z zakrętkami,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Składniki
Pomidory dokładnie myjemy, oczyszczamy z szypułek i kroimy na małe kawałki , przekładamy do garnka najlepiej z grubym dnem i gotujemy tak długo aż pomidory się całkowicie rozgotują. Gotujemy na małym ogniu palnika. Pod koniec gotowania dodajemy sól , cukier do smaku oraz opcjonalnie szczyptę pieprzu, całość mieszamy i jeszcze gotujemy około 20 minut. a następnie zmiksować blenderem. Tak przygotowany przecier przekładamy do wyparzonych , czystych słoików, słoiki dokładnie zakręcamy i wkładamy do garnka wyłożonego ścierką , zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości słoika , pasteryzujemy od momentu zagotowania 15 - 20 minut. Po wyjęciu słoiki obracamy do góry dnem i gotowe. Smacznego
Przecier gotowy do wyniesienia do spiżarni. Smacznego