Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier pomidorowy robię na dwa sposoby oto jeden z nich, przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu , a przecier smaczny. Polecam
garnek, nóż, ścierka, blender, łyżka, słoiki z zakrętkami,
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 925
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 925
Składniki
Pomidory dokładnie myjemy, oczyszczamy z szypułek i kroimy na małe kawałki , przekładamy do garnka najlepiej z grubym dnem i gotujemy tak długo aż pomidory się całkowicie rozgotują. Gotujemy na małym ogniu palnika. Pod koniec gotowania dodajemy sól , cukier do smaku oraz opcjonalnie szczyptę pieprzu, całość mieszamy i jeszcze gotujemy około 20 minut. a następnie zmiksować blenderem. Tak przygotowany przecier przekładamy do wyparzonych , czystych słoików, słoiki dokładnie zakręcamy i wkładamy do garnka wyłożonego ścierką , zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości słoika , pasteryzujemy od momentu zagotowania 15 - 20 minut. Po wyjęciu słoiki obracamy do góry dnem i gotowe. Smacznego
Przecier gotowy do wyniesienia do spiżarni. Smacznego