Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier pomidorowy robię na dwa sposoby oto jeden z nich, przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu , a przecier smaczny. Polecam
garnek, nóż, ścierka, blender, łyżka, słoiki z zakrętkami,
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2039
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 460
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2039
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 460
Składniki
Pomidory dokładnie myjemy, oczyszczamy z szypułek i kroimy na małe kawałki , przekładamy do garnka najlepiej z grubym dnem i gotujemy tak długo aż pomidory się całkowicie rozgotują. Gotujemy na małym ogniu palnika. Pod koniec gotowania dodajemy sól , cukier do smaku oraz opcjonalnie szczyptę pieprzu, całość mieszamy i jeszcze gotujemy około 20 minut. a następnie zmiksować blenderem. Tak przygotowany przecier przekładamy do wyparzonych , czystych słoików, słoiki dokładnie zakręcamy i wkładamy do garnka wyłożonego ścierką , zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości słoika , pasteryzujemy od momentu zagotowania 15 - 20 minut. Po wyjęciu słoiki obracamy do góry dnem i gotowe. Smacznego
Przecier gotowy do wyniesienia do spiżarni. Smacznego