Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co przygotować z przerośniętych ogórków? w sumie nie tylko z przerośniętych bo mogą być też większe które nie mieszczą się w całości do słoika, mam dziś dla was propozycję na pikle z ogórków takie jak robiło się w moim domu rodzinnym
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1629
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 167
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 183
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1629
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 167
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 183
Składniki
Początkowo ugotować zalewę i ją ostudzić a w międzyczasie przygotować przerośnięte ogórki. Gotowe pokrojone w paski nasolić i poczekać aż puszczą sok
Po odlaniu soku do słoików dodać składniki po czym powkładać dość ciasno paski ogórków, zalać przestygniętą najlepiej chłodną zalewą, szczelnie zakręcić po czym wstawić do garnka ze ścierką i od czasu gotowania pasteryzować 15 minut studzić w garnku lub na ręczniku postawione do góry dnem