Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co przygotować z przerośniętych ogórków? w sumie nie tylko z przerośniętych bo mogą być też większe które nie mieszczą się w całości do słoika, mam dziś dla was propozycję na pikle z ogórków takie jak robiło się w moim domu rodzinnym
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 210
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 129
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4243
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 210
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 129
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4243
Składniki
Początkowo ugotować zalewę i ją ostudzić a w międzyczasie przygotować przerośnięte ogórki. Gotowe pokrojone w paski nasolić i poczekać aż puszczą sok
Po odlaniu soku do słoików dodać składniki po czym powkładać dość ciasno paski ogórków, zalać przestygniętą najlepiej chłodną zalewą, szczelnie zakręcić po czym wstawić do garnka ze ścierką i od czasu gotowania pasteryzować 15 minut studzić w garnku lub na ręczniku postawione do góry dnem