Do góry

Przetwory Przepis na:

Puder z kani

Puder z kani

Autor:

Przepisów i artykułów: 2295 Ocena: 50588

Dodano:

Odsłon: 9302

W tym roku mamy wysyp kani, więc nie tylko na patelnię chcieliśmy je przeznaczyć. Choć te panierowane są „najlepsiejsze” na świecie. Teraz stawiamy na dodatek do potraw. Banalnie prosty przepis, jednak niebanalnie zmieniający smak potraw, min. sosów i zup. Ten aromat wbije was w glebę. Cudo <3 które jest obecnie tak bardzo dostępne jak „buraki” ;)

Składniki

  • kapelusze kani (grzyb czubajka kania)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puder z kani

Przygotowanie

  1. Kapelusze oczyszczamy, suszymy albo w suszarce do grzybów, albo w piekarniku (70°C z termoobiegiem). Ususzone grzyby mielimy i „dewolaj!” (voila) mamy puder ;)
    Koniec ;)
    Pewnikiem pojechani będziemy przez panią wujot ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń