Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co byście powiedzieli na przerobienie pomidorków koktajlowych? Miałam ich sporo bo półtora kilograma a wiem że we dwoje byśmy ich nie przejedli a że żal aby się zmarnowały to postanowiłam przerobić
durszlak, sito, garnek, łyżka, słoiki
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3012
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 460
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2589
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3012
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 460
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2589
Składniki
Pomidorki oczyścić z zielonych końcówek następnie opłukać i osuszyć na durszlaku po czym przełożyć do garnka zasypać solą i gotować na wolnym ogniu do czasu puszczenia soków z pomidorków i rozpadania się ich, dodać cukier i nadal gotować na bardzo wolnym ogniu do czasu zgęstnienia
Gdy mamy odpowiednią konsystencję zdjąć z ognia i za pomocą sitka lub durszlaka z małymi oczkami przetrzeć aby pozbyć się skórek, przetartą pulpę przelać do słoików szczelnie zakręcić a następnie wstawić do garnka i od czasu zagotowania pasteryzować 15 minut