Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co byście powiedzieli na przerobienie pomidorków koktajlowych? Miałam ich sporo bo półtora kilograma a wiem że we dwoje byśmy ich nie przejedli a że żal aby się zmarnowały to postanowiłam przerobić
durszlak, sito, garnek, łyżka, słoiki
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 680
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 680
Składniki
Pomidorki oczyścić z zielonych końcówek następnie opłukać i osuszyć na durszlaku po czym przełożyć do garnka zasypać solą i gotować na wolnym ogniu do czasu puszczenia soków z pomidorków i rozpadania się ich, dodać cukier i nadal gotować na bardzo wolnym ogniu do czasu zgęstnienia
Gdy mamy odpowiednią konsystencję zdjąć z ognia i za pomocą sitka lub durszlaka z małymi oczkami przetrzeć aby pozbyć się skórek, przetartą pulpę przelać do słoików szczelnie zakręcić a następnie wstawić do garnka i od czasu zagotowania pasteryzować 15 minut