Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka do obiadu w słoiku to rewelacyjny pomysł na surówkę do obiadu, octową którą robię na bieżąco. Jest zawsze w lodówce jeśli trzeba zrobić jakiś szybki obiad.
Przygotowuję wszystkie składniki. Kapustę dokładnie myję a następnie szatkuję. Ja użyłam młodej średniej wielkości kapusty. Marchew ścieram na tarce o grubych oczkach. Paprykę u mnie czerwona oraz żółta kroję w paseczki. Cebulę kroję w pióra. Ogórek u mnie gruntowy dokładnie myję i kroję w kółka.
Tak przygotowane składniki przenoszę do większego garnka. Dodaję 2 łyżki soli i ponownie mieszam. Odstawiam na ok. 2 -3 godziny.
Co jakiś czas mieszam. Po pewnym czasie zaczyna tworzyć się woda.
Zalewa:
Przygotowujemy składniki na zalewę. U mnie proporcje na 1 szklankę. I tak przygotowuję szklankę cukru, wody, octu i oleju. Tu muszę przyznać że oleju użyłam 2/3 szklanki.
Wszystkie składniki na zalewę mieszamy i zagotowujemy. Wlewamy gorące do warzyw dokładnie mieszamy i odstawiamy by się schłodziło. Przenosimy do słoików zamykamy i trzymamy w lodówce.
Surówka nie wymaga pasteryzacji można ją przechowywać ok.1-1.5 miesiąca.
Witam serdecznie, tym razem propozycja na pyszną sałatkę do słoików z ogórków...
Odsłon: 20612
Buraczki na zimę do słoików to iealny dodatek do dań obiadowych zimową porą.
Odsłon: 17760
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 69
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51387
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 69
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51387
Składniki
Przygotowuję wszystkie składniki. Kapustę dokładnie myję a następnie szatkuję. Ja użyłam młodej średniej wielkości kapusty. Marchew ścieram na tarce o grubych oczkach. Paprykę u mnie czerwona oraz żółta kroję w paseczki. Cebulę kroję w pióra. Ogórek u mnie gruntowy dokładnie myję i kroję w kółka. Tak przygotowane składniki przenoszę do większego garnka. Dodaję 2 łyżki soli i ponownie mieszam. Odstawiam na ok. 2 -3 godziny. Co jakiś czas mieszam. Po pewnym czasie zaczyna tworzyć się woda. Zalewa: Przygotowujemy składniki na zalewę. U mnie proporcje na 1 szklankę. I tak przygotowuję szklankę cukru, wody, octu i oleju. Tu muszę przyznać że oleju użyłam 2/3 szklanki. Wszystkie składniki na zalewę mieszamy i zagotowujemy. Wlewamy gorące do warzyw dokładnie mieszamy i odstawiamy by się schłodziło. Przenosimy do słoików zamykamy i trzymamy w lodówce. Surówka nie wymaga pasteryzacji można ją przechowywać ok.1-1.5 miesiąca.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Konfitury wiśniowe Kaliny Jędrusik
Przetwory
kiszone rzodkiewki
Przetwory
Papryka marynowana na zimę - przepis sprawdzony i chwalony przez widzów
Przetwory
Ogórki konserwowe na słodko
Konfitury wiśniowe Kaliny Jędrusik
Przepis na konfitury wiśniowe Kaliny poznałam już pod koniec ubiegłego wieku...
Odsłon: 24
kiszone rzodkiewki
Kiszone rzodkiewki to naturalny probiotyk i porcja zdrowia zamknięta w słoiku...
Odsłon: 186