Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będzie super do spaghetti, lasagne czy też pizzy. Zresztą domowe przetwory są najlepsze a jeszcze jak są zrobione ze zdrowych warzyw to już po prostu jest super.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17655
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15312
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5403
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9041
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17655
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15312
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5403
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9041
Składniki
Pomidory umyć, wyciąć zdrewniałe części przy szypułce, pokroić na kawałki i wrzucić do miski. Jabłka razem ze skórką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać obrany i posiekany czosnek, bazylię i pokrojony na kawałki seler oraz starte jabłka i blenderem zmiksować. Pomidory przelać do garnka, wlać olej i gotować 30 minut od zagotowania od czasu do czasu mieszając. Po 30 minutach dodać przyprawy i dalej sos gotować bez przykrycia około 30-40 minut. Ewentualnie sos doprawić i gotować jeszcze 10 minut. Gorący sos rozlać do wyparzonych słoiczków, zakręcić zakrętki i postawić słoiczki do wystygnięcia do góry dnem. Gdy będą zimne odwrócić i wstawić do chłodnego miejsca. Można słoiki kilka minut pasteryzować.