Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do kanapek i mięs lub składnik sałatek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wodę, ocet, curry, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia.Rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i układamy ciasno w słoikach. Do każdego słoika dodajemy 0,5- 1 łyżeczki gorczycy /w zależności od wielkości słoika/ i napełniamy przygotowaną zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy 8-12 min.