Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do kanapek i mięs lub składnik sałatek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5385
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11827
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5385
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 906
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11827
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Składniki
Wodę, ocet, curry, cukier i sól zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia.Rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i układamy ciasno w słoikach. Do każdego słoika dodajemy 0,5- 1 łyżeczki gorczycy /w zależności od wielkości słoika/ i napełniamy przygotowaną zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy 8-12 min.