Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapusty kiszonej z dodatkiem innych warzyw, rewelacyjna na zimę, bardzo zdrowa, zawiera dużo wit.C
Kapustę myjemy, szatkujemy. Pozostałe warzywa myjemy i obieramy.
Marchew, seler, jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę, pory kroimy w półplasterki. Paprykę w paseczki. Wszystkie warzywa łączymy razem dodajemy sól, kminek, jałowiec.Ubijamy wszystko w kamiennym garnku, a gdy puszczą sok przykrywamy talerzykiem i obciążamy np.słoikiem z wodą.Ja nie dodaję papryki bo jak dla mnie jest za bardzo aromatyczna w całości.
Gdy na powierzchni po paru dniach ukaże się piana przebijamy ją szpikulcem do samego dna w kilku miejscach. Po 7 dniach ukiszoną sałatkę wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 min.
Własnej roboty kapustka w lekkiej zasmażce,bardzo polecam:)
Odsłon: 55975
Pierwsze w tym roku kiszenie kapusty z żurawiną, marchwią i kminkiem.
Odsłon: 1943
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4117
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 85
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 396
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 91
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 389
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4117
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 85
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 396
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 91
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 389
Składniki
Kapustę myjemy, szatkujemy. Pozostałe warzywa myjemy i obieramy.
Marchew, seler, jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę, pory kroimy w półplasterki. Paprykę w paseczki. Wszystkie warzywa łączymy razem dodajemy sól, kminek, jałowiec.Ubijamy wszystko w kamiennym garnku, a gdy puszczą sok przykrywamy talerzykiem i obciążamy np.słoikiem z wodą.Ja nie dodaję papryki bo jak dla mnie jest za bardzo aromatyczna w całości.
Gdy na powierzchni po paru dniach ukaże się piana przebijamy ją szpikulcem do samego dna w kilku miejscach. Po 7 dniach ukiszoną sałatkę wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 min.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Maliny w syropie
Przetwory
Marynowane plasterki z ogórków w zalewie octowej.
Przetwory
Keczup z cukinii
Przetwory
Cukinia z miodem i rozmarynem na zimę do słoików
Maliny w syropie
Można go dodać do zimowej herbaty, sprawdzi się również jako dodatek do naleś...
Odsłon: 132
Marynowane plasterki z ogórków w zalewie octowej.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4117