Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapusty kiszonej z dodatkiem innych warzyw, rewelacyjna na zimę, bardzo zdrowa, zawiera dużo wit.C
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 780
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 938
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14587
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 780
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 938
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14587
Składniki
Kapustę myjemy, szatkujemy. Pozostałe warzywa myjemy i obieramy.
Marchew, seler, jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę, pory kroimy w półplasterki. Paprykę w paseczki. Wszystkie warzywa łączymy razem dodajemy sól, kminek, jałowiec.Ubijamy wszystko w kamiennym garnku, a gdy puszczą sok przykrywamy talerzykiem i obciążamy np.słoikiem z wodą.Ja nie dodaję papryki bo jak dla mnie jest za bardzo aromatyczna w całości.
Gdy na powierzchni po paru dniach ukaże się piana przebijamy ją szpikulcem do samego dna w kilku miejscach. Po 7 dniach ukiszoną sałatkę wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 min.