Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów, hot dogów oraz przeróżnych kanapek.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326818
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17052
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326818
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17052
Składniki
Umyte ogórki kroję w grubsze plastry. Umieszczam w dużym garnku. Wlewam wodę, olej, wsypuję czosnek, cukier, sól, nasiona kolendry i dodaję keczup. Dokładnie mieszam. Stawiam na ogniu i ciągle mieszając doprowadzam do zagotowania. Od momentu zagotowania gotuję na średnim ogniu 10 minut. Ocet wlewam pod koniec gotowania. Gorące ogórki przekładam do wyparzonych słoików o różnej pojemności. Zakręcam. Odwracam do góry dnem. Przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia. Zimne sprawdzam czy szczelnie się zamknęły i wynoszę w suche, ciemne miejsce.