Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów, hot dogów oraz przeróżnych kanapek.
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 38
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 28
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 108
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 316
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 38
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 28
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 108
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 316
Składniki
Umyte ogórki kroję w grubsze plastry. Umieszczam w dużym garnku. Wlewam wodę, olej, wsypuję czosnek, cukier, sól, nasiona kolendry i dodaję keczup. Dokładnie mieszam. Stawiam na ogniu i ciągle mieszając doprowadzam do zagotowania. Od momentu zagotowania gotuję na średnim ogniu 10 minut. Ocet wlewam pod koniec gotowania. Gorące ogórki przekładam do wyparzonych słoików o różnej pojemności. Zakręcam. Odwracam do góry dnem. Przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia. Zimne sprawdzam czy szczelnie się zamknęły i wynoszę w suche, ciemne miejsce.