Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów, hot dogów oraz przeróżnych kanapek.
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 452
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 260
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19090
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 452
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 260
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19090
Składniki
Umyte ogórki kroję w grubsze plastry. Umieszczam w dużym garnku. Wlewam wodę, olej, wsypuję czosnek, cukier, sól, nasiona kolendry i dodaję keczup. Dokładnie mieszam. Stawiam na ogniu i ciągle mieszając doprowadzam do zagotowania. Od momentu zagotowania gotuję na średnim ogniu 10 minut. Ocet wlewam pod koniec gotowania. Gorące ogórki przekładam do wyparzonych słoików o różnej pojemności. Zakręcam. Odwracam do góry dnem. Przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia. Zimne sprawdzam czy szczelnie się zamknęły i wynoszę w suche, ciemne miejsce.