Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów, hot dogów oraz przeróżnych kanapek.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 598
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 872
Składniki
Umyte ogórki kroję w grubsze plastry. Umieszczam w dużym garnku. Wlewam wodę, olej, wsypuję czosnek, cukier, sól, nasiona kolendry i dodaję keczup. Dokładnie mieszam. Stawiam na ogniu i ciągle mieszając doprowadzam do zagotowania. Od momentu zagotowania gotuję na średnim ogniu 10 minut. Ocet wlewam pod koniec gotowania. Gorące ogórki przekładam do wyparzonych słoików o różnej pojemności. Zakręcam. Odwracam do góry dnem. Przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia. Zimne sprawdzam czy szczelnie się zamknęły i wynoszę w suche, ciemne miejsce.