Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 634 Ocena: 5419
Dodano: 26.06.2018
Odsłon: 775
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Wodę zagotowujemy z solą i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia.
Ogórki /bez obierania/ kroimy w plasterki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Por kroimy w ćwierć plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy solankę i mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny.
Po tym czasie warzywa odsączamy i układamy w słoikach lekko ubijając.
Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z cukrem, octem, zielem angielskim i gorczycą. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z sałatką i zakręcamy. Pasteryzujemy 10 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kucharka-amatorka 27 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Zjadłabym od razu. Po co czekać na zimę. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 27 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna sałatka:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz