Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam sałatkę ogórkową z papryką, cebulą i porem. Łagodna w smaku. Idealna do obiadu jak i kanapek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3278
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1334
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2086
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3278
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1334
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2086
Składniki
Wodę zagotowujemy z solą i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Ogórki /bez obierania/ kroimy w plasterki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Por kroimy w ćwierć plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy solankę i mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie warzywa odsączamy i układamy w słoikach lekko ubijając. Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z cukrem, octem, zielem angielskim i gorczycą. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z sałatką i zakręcamy. Pasteryzujemy 10 min.