Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Idealny przepis w sezonie ogórkowo cukiniowym to smak lata zamknięty w słoikach na zimę.
słoiki z tych proporcji 9 szt, wielkość dżemowa
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 261
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2890
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28947
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 261
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2890
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28947
Składniki
Wszystkie warzywa pokroiłam na mandolinie, ogórki były młode jak i cukinia, więc ich nie obierałam. Starsze ogórki można obrać a starsza cukinia do sałatki szwedzkiej się nie nadaje. Całość wymieszałam, posypałam solą, cukrem i polałam octem. Teraz trzeba poczekać, aż warzywa sflaczeją i puszczą sok.
Nakłada się je ściśle do słoików i lekko ugniata, uzupełnia pozostałym płynem i pasteryzuje 20 minut od zagotowania się wody. I dokręca się nakrętki po skończeniu pasteryzacji. * Nie dodaję oleju ponieważ przeszkadza mi jego smak, sałatkę szwedzką często dodaję do kanapek i olej mi tu nie pasuje jak i tłusty plasterek ogórka, który spadnie na ubranie.
Smacznego :)