Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Idealny przepis w sezonie ogórkowo cukiniowym to smak lata zamknięty w słoikach na zimę.
słoiki z tych proporcji 9 szt, wielkość dżemowa
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2229
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2178
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 568
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 951
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1070
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2229
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2178
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 568
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 951
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1070
Składniki
Wszystkie warzywa pokroiłam na mandolinie, ogórki były młode jak i cukinia, więc ich nie obierałam. Starsze ogórki można obrać a starsza cukinia do sałatki szwedzkiej się nie nadaje. Całość wymieszałam, posypałam solą, cukrem i polałam octem. Teraz trzeba poczekać, aż warzywa sflaczeją i puszczą sok.
Nakłada się je ściśle do słoików i lekko ugniata, uzupełnia pozostałym płynem i pasteryzuje 20 minut od zagotowania się wody. I dokręca się nakrętki po skończeniu pasteryzacji. * Nie dodaję oleju ponieważ przeszkadza mi jego smak, sałatkę szwedzką często dodaję do kanapek i olej mi tu nie pasuje jak i tłusty plasterek ogórka, który spadnie na ubranie.
Smacznego :)