Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto taką zrobić, zwłaszcza jeśli sami uprawiamy ogródek i mamy w nim zdrowe warzywa pozbawione chemii.Oprócz tego - szybką i gotową sałatkę do drugiego dania .
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16203
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4951
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16203
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4951
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki i każdą przekroić na 3 części Ugotować w osolonej wodzie (ale nie przegotować), powinna być lekko twarda.. Odsączyć na sicie. Ogórki, cukinie i cebulę dowolnie pokroić. Posypać solą , wymieszać i zostawić na godzinę . Odlać sok. Połączyć z ugotowaną wcześniej fasolką. Wymieszać.
Składniki zalewy zagotować. Przestudzić. Zalać warzywa i ponownie zostawić na godzinę w tej zalewie. Dwa, trzy razy przemieszać.
Przekładać do słoików razem z zalewą. Pasteryzować 15 minut.