Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto taką zrobić, zwłaszcza jeśli sami uprawiamy ogródek i mamy w nim zdrowe warzywa pozbawione chemii.Oprócz tego - szybką i gotową sałatkę do drugiego dania .
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8584
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17392
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 532
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8584
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17392
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 532
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki i każdą przekroić na 3 części Ugotować w osolonej wodzie (ale nie przegotować), powinna być lekko twarda.. Odsączyć na sicie. Ogórki, cukinie i cebulę dowolnie pokroić. Posypać solą , wymieszać i zostawić na godzinę . Odlać sok. Połączyć z ugotowaną wcześniej fasolką. Wymieszać.
Składniki zalewy zagotować. Przestudzić. Zalać warzywa i ponownie zostawić na godzinę w tej zalewie. Dwa, trzy razy przemieszać.
Przekładać do słoików razem z zalewą. Pasteryzować 15 minut.