Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna moja pyszna sałatka z buraczków tym razem z dodatkiem zielonego ogórka.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1523
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 111
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18311
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 571
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1013
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1523
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 111
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18311
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 571
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1013
Składniki
Buraczki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ogórka razem z łupką kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kotkę. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sól i dokładnie mieszamy.
Do garnka dajemy cukier z octem oraz liście laurowe z zielem angielskim. Mieszamy i doprowadzamy zalewę do wrzenia.
Tak przygotowana zalewę wlewamy do przygotowanych wcześniej warzyw. Mieszamy i odstawiamy na około 30 minut.
Gotową sałatką napełniamy umyte i wyparzone słoiki. Polecam przed nałożeniem sałatki do słoików ją trochę przecedzić z nadmiaru soku. Podczas ubijania jej w słoikach i tak jeszcze dużo tej zalewy zostanie.
Napełnione słoiki sałatką zakręcamy i pasteryzujemy przez około 20-30 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania wody. Tak aby woda tylko lekko pyrkała. Pasteryzowane słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD