Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna moja pyszna sałatka z buraczków tym razem z dodatkiem zielonego ogórka.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 426
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 426
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Buraczki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ogórka razem z łupką kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kotkę. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sól i dokładnie mieszamy.
Do garnka dajemy cukier z octem oraz liście laurowe z zielem angielskim. Mieszamy i doprowadzamy zalewę do wrzenia.
Tak przygotowana zalewę wlewamy do przygotowanych wcześniej warzyw. Mieszamy i odstawiamy na około 30 minut.
Gotową sałatką napełniamy umyte i wyparzone słoiki. Polecam przed nałożeniem sałatki do słoików ją trochę przecedzić z nadmiaru soku. Podczas ubijania jej w słoikach i tak jeszcze dużo tej zalewy zostanie.
Napełnione słoiki sałatką zakręcamy i pasteryzujemy przez około 20-30 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania wody. Tak aby woda tylko lekko pyrkała. Pasteryzowane słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD