Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna moja pyszna sałatka z buraczków tym razem z dodatkiem zielonego ogórka.
Buraczki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ogórka razem z łupką kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kotkę. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sól i dokładnie mieszamy.
Do garnka dajemy cukier z octem oraz liście laurowe z zielem angielskim. Mieszamy i doprowadzamy zalewę do wrzenia.
Tak przygotowana zalewę wlewamy do przygotowanych wcześniej warzyw. Mieszamy i odstawiamy na około 30 minut.
Gotową sałatką napełniamy umyte i wyparzone słoiki. Polecam przed nałożeniem sałatki do słoików ją trochę przecedzić z nadmiaru soku. Podczas ubijania jej w słoikach i tak jeszcze dużo tej zalewy zostanie.
Napełnione słoiki sałatką zakręcamy i pasteryzujemy przez około 20-30 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania wody. Tak aby woda tylko lekko pyrkała. Pasteryzowane słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są k...
Odsłon: 7277
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 2091
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 2339
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42322
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2466
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 2339
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42322
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2466
Składniki
Buraczki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ogórka razem z łupką kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kotkę. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sól i dokładnie mieszamy.
Do garnka dajemy cukier z octem oraz liście laurowe z zielem angielskim. Mieszamy i doprowadzamy zalewę do wrzenia.
Tak przygotowana zalewę wlewamy do przygotowanych wcześniej warzyw. Mieszamy i odstawiamy na około 30 minut.
Gotową sałatką napełniamy umyte i wyparzone słoiki. Polecam przed nałożeniem sałatki do słoików ją trochę przecedzić z nadmiaru soku. Podczas ubijania jej w słoikach i tak jeszcze dużo tej zalewy zostanie.
Napełnione słoiki sałatką zakręcamy i pasteryzujemy przez około 20-30 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania wody. Tak aby woda tylko lekko pyrkała. Pasteryzowane słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD
Przepisy Przetwory
Przetwory
Cukinia Curry
Przetwory
Powidła śliwkowe bez mieszania
Przetwory
Ogórki konserwowe z czarnuszką
Przetwory
Pasztecik drobiowy w słoiku - wakacyjna / domowa konserwa
Cukinia Curry
Kolejny przepis na cukinię, tym razem na ostro.
Odsłon: 35
Powidła śliwkowe bez mieszania
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 874