Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna moja pyszna sałatka z buraczków tym razem z dodatkiem zielonego ogórka.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Buraczki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ogórka razem z łupką kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kotkę. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sól i dokładnie mieszamy.
Do garnka dajemy cukier z octem oraz liście laurowe z zielem angielskim. Mieszamy i doprowadzamy zalewę do wrzenia.
Tak przygotowana zalewę wlewamy do przygotowanych wcześniej warzyw. Mieszamy i odstawiamy na około 30 minut.
Gotową sałatką napełniamy umyte i wyparzone słoiki. Polecam przed nałożeniem sałatki do słoików ją trochę przecedzić z nadmiaru soku. Podczas ubijania jej w słoikach i tak jeszcze dużo tej zalewy zostanie.
Napełnione słoiki sałatką zakręcamy i pasteryzujemy przez około 20-30 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania wody. Tak aby woda tylko lekko pyrkała. Pasteryzowane słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD