Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, chrupiąca sałatka z czerwonej kapusty i cebuli do słoików na zimę.
szatkownica lub nóż, słoiki, większy garnek
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, kapustę szatkujemy. Całość mieszamy w większym garnku z solą, przykrywamy i zostawiamy na 4 godziny. Możemy kilka razy przemieszać.
W między czasie zagotowujemy wodę z listkami laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Do zagotowanej wody dodajemy ocet i doprawiamy solą i cukrem do smaku. Zalewę zagotowujemy i gorącą wlewamy przez sitko do garnka z kapustą. Kapustę z zalewą mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 2 godziny. W między czasie przygotowujemy słoiki. Gotową kapustę próbujemy i w razie potrzeby ją możemy doprawić.
Napełniamy słoiki, zalewamy zalewą, zakręcamy i gotujemy we wrzącej wodzie 15 minut.
Po zagotowaniu studzimy i ostudzone wynosimy do piwnicy. Smacznego !!!