Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, chrupiąca sałatka z czerwonej kapusty i cebuli do słoików na zimę.
szatkownica lub nóż, słoiki, większy garnek
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11945
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16414
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11945
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16414
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5266
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, kapustę szatkujemy. Całość mieszamy w większym garnku z solą, przykrywamy i zostawiamy na 4 godziny. Możemy kilka razy przemieszać.
W między czasie zagotowujemy wodę z listkami laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Do zagotowanej wody dodajemy ocet i doprawiamy solą i cukrem do smaku. Zalewę zagotowujemy i gorącą wlewamy przez sitko do garnka z kapustą. Kapustę z zalewą mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 2 godziny. W między czasie przygotowujemy słoiki. Gotową kapustę próbujemy i w razie potrzeby ją możemy doprawić.
Napełniamy słoiki, zalewamy zalewą, zakręcamy i gotujemy we wrzącej wodzie 15 minut.
Po zagotowaniu studzimy i ostudzone wynosimy do piwnicy. Smacznego !!!