Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, chrupiąca sałatka z czerwonej kapusty i cebuli do słoików na zimę.
szatkownica lub nóż, słoiki, większy garnek
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 248
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 36
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 32
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 297
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 248
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 36
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 32
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 297
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, kapustę szatkujemy. Całość mieszamy w większym garnku z solą, przykrywamy i zostawiamy na 4 godziny. Możemy kilka razy przemieszać.
W między czasie zagotowujemy wodę z listkami laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Do zagotowanej wody dodajemy ocet i doprawiamy solą i cukrem do smaku. Zalewę zagotowujemy i gorącą wlewamy przez sitko do garnka z kapustą. Kapustę z zalewą mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 2 godziny. W między czasie przygotowujemy słoiki. Gotową kapustę próbujemy i w razie potrzeby ją możemy doprawić.
Napełniamy słoiki, zalewamy zalewą, zakręcamy i gotujemy we wrzącej wodzie 15 minut.
Po zagotowaniu studzimy i ostudzone wynosimy do piwnicy. Smacznego !!!