Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4128
Dodano: 06.08.2014
Odsłon: 24085
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Główkę kapusty poszatkuj, sparz i odcedź. Cebulę kroimy na plastry, zasypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ja zrobiłam wszystko w robocie kuchennym. Gdy cebula lekko zmięknie odciskamy. W garnku gotujemy składniki na zalewę. Gdy już się gotuje wkładamy kapustę, jabłka, cebulę. Gotujemy na małym ogniu 5 minut. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy 3 minuty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

panka 06 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Dopisz proszę końcówkę składników zalewy. Ja już przepis zabieram :) Ta sałatka wzbogaci moją spiżarnię :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz