Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wolę surówki ze świeżych warzyw ale dobrze mieść kilka słoików sałatek, na wypadek, gdy nie mamy czasu na przygotowanie lub chcemy urozmaicenia
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30440
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2256
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30440
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2256
Składniki
1. ogórki umyć, poszatkować na krajalnicy, marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę i paprykę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystkie składniki wymieszać, 2. składniki zalewy dokładnie wymieszać, zalać nią sałatkę, dodać po kilka ziaren ziela i pieprzu, odstawić na 1 godz, 3. sałatkę przełożyć do umytych słoików, zakręcić, pasteryzować 15 min, (z tych proporcji wyszło mi 13 słoików 250 ml) smacznego