Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z ogórków i kapusty do słoików na zimę jest tania, prosta w przygotowaniu i smaczna. Nie wymaga skomplikowanych składników, lecz z pewnością zasmakuje każdemu. Zielony kolor sałatki pozytywnie nastraja i cieszy, szczególnie podczas zimowych miesięcy.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11868
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1301
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39355
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11868
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1301
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39355
Składniki
Ogórki porządnie wyszoruj i poszatkuj lub pokrój w cienkie słupki. Z kapusty oderwij zewnętrzne liście i poszatkuj lub pokrój ostrym nożem. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę lub pokrój w piórka. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę, a umyty koperek drobno posiekaj. Wszystkie przygotowane warzywa umieść w misce i wymieszaj.
Ogórki porządnie wyszoruj i poszatkuj lub pokrój w cienkie słupki. Z kapusty oderwij zewnętrzne liście i poszatkuj lub pokrój ostrym nożem. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę lub pokrój w piórka. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę, a umyty koperek drobno posiekaj. Wszystkie przygotowane warzywa umieść w misce i wymieszaj.
Przygotowane słoiki z sałatką pasteryzuj ok. 10 minut od momentu zagotowania wody, po czym odłóż i odstaw do ostygnięcia. Sałatkę z ogórków i kapusty do słoików przechowuj przez zimę w spiżarni lub piwnicy. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek lub dań obiadowych.