Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas przetworów trwa cały czas, a zima z przyjemnością zajrzymy na półki w spiżarni, by wypróbować to, co zrobiliśmy w lecie. Dzisiaj prezentuje przepis, który dostałam od znajomej. Pomysł na mizerię z marchewką i cebulką w zalewie z koncentratem pomidorowym. Polecam , bo przepis bardzo dobry.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23064
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1088
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104886
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23064
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1088
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104886
Składniki
Wszystko kroimy w oddzielnym naczyniu. Ogórki tak, jak na mizerię. Marchewkę ścieramy na małych oczkach na tarce. Cebule szatkujemy. Do każdego naczynia wsypujemy 1 łyżkę soli, mieszamy i odstawiamy na dwie godziny. Po dwóch godzinach warzywa odciskamy i dodajemy do gotującej się do zalewy. Od chwili zagotowania, gotujemy ok. 10 min. lub dłużej tak , by warzywa puściły trochę soku. Nakładamy gorące do wyparzonych słoików i pasteryzujemy 10 min. Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem.