Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SAŁATKA Z OGÓRKÓW W ZALEWIE POMIDOROWEJ
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 37
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2607
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 762
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14069
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 37
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2607
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 762
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14069
Składniki
Umyte i starte na szatkownicy ogórki odstawiamy na dwie godziny, następnie odcedzamy. Do garnka wlewamy ocet, olej dodajemy koncentrat wsypujemy cukier, sól oraz przyprawy, dokładnie mieszamy i gotujemy. Do gotującej się zalewy dodajemy cebule pokrojoną w plastry, gotujemy około 10 minut, często mieszając. Po tym czasie do gotujące się zalewy wraz z cebulą dodajemy, ogórki, często mieszając gotujemy 10 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy w nagrzanym do 125C piekarniku około 20 minut. (słoiki podczas pasteryzacji nie powinny się dotykać) Odstawiamy do przestygnięcia, można zajadać tuż po przestygnięciu według mnie smakują najlepiej po około dwóch tygodniach gdy wszystkie sadniki się „przegryzą” Smacznego :)