Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki tej zupełnie nie było w planach, jednak pomidory w ogródku u rodziców nie zdążyły wszystkie dojrzeć w pełni , a w nocy przyszły przymrozki i niestety wszystkie trzeba było zebrać ,więc przepis był jak znalazł :-)
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 331
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 232
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3376
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 331
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 232
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3376
Składniki
Pomidory i paprykę dokładnie umyć i pokroić w plastry. Paprykę w paski grubości ok 2 cm. Cebulę pokroić w półplasterki. Pokrojone warzywa wymieszać na dużej misce. Składniki zalewy wymieszać i zagotować. Gorącą zalewą zalać warzywa i odstawić na przynajmniej 2 h. W między czasie wyparzyć słoiki , do każdego dodać obrany ząbek czosnku , liść laurowy , pieprz oraz ziele angielskie. Do tak przygotowanych słoików nakładać sałatkę wraz z zalewą , zakręcać i pasteryzować od zagotowania ok 20 minut.