Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki tej zupełnie nie było w planach, jednak pomidory w ogródku u rodziców nie zdążyły wszystkie dojrzeć w pełni , a w nocy przyszły przymrozki i niestety wszystkie trzeba było zebrać ,więc przepis był jak znalazł :-)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2306
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1233
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2306
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1233
Składniki
Pomidory i paprykę dokładnie umyć i pokroić w plastry. Paprykę w paski grubości ok 2 cm. Cebulę pokroić w półplasterki. Pokrojone warzywa wymieszać na dużej misce. Składniki zalewy wymieszać i zagotować. Gorącą zalewą zalać warzywa i odstawić na przynajmniej 2 h. W między czasie wyparzyć słoiki , do każdego dodać obrany ząbek czosnku , liść laurowy , pieprz oraz ziele angielskie. Do tak przygotowanych słoików nakładać sałatkę wraz z zalewą , zakręcać i pasteryzować od zagotowania ok 20 minut.