Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki tej zupełnie nie było w planach, jednak pomidory w ogródku u rodziców nie zdążyły wszystkie dojrzeć w pełni , a w nocy przyszły przymrozki i niestety wszystkie trzeba było zebrać ,więc przepis był jak znalazł :-)
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 461
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3254
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 461
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3254
Składniki
Pomidory i paprykę dokładnie umyć i pokroić w plastry. Paprykę w paski grubości ok 2 cm. Cebulę pokroić w półplasterki. Pokrojone warzywa wymieszać na dużej misce. Składniki zalewy wymieszać i zagotować. Gorącą zalewą zalać warzywa i odstawić na przynajmniej 2 h. W między czasie wyparzyć słoiki , do każdego dodać obrany ząbek czosnku , liść laurowy , pieprz oraz ziele angielskie. Do tak przygotowanych słoików nakładać sałatkę wraz z zalewą , zakręcać i pasteryzować od zagotowania ok 20 minut.