Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2816
Dodano: 01.03.2010
Odsłon: 41836
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Słonine pokroic w kostkę(ja lubie w bardzo drobną kostkę) żeby lepiej się kroiło proponuje włożyc na 15 min do zamrażarki.Słonine włożyc do garnka,najlepiej aluminiowego,smażyc dopóki nie zacznie się wytapiac i nie zaczną się robic skwarki.Pokroic cebule w kostke,czosnek przecisnąc przez praske i wrzucic do smalcu,przyprawic i chwile smażyc,uważając aby się nie spaliło.Przestudzony smalec przelac do miseczki.Po jakiś 2 godz powinien się ''''związac''''
Proponuje chlebek posmarowany smalcem,z ogórkiem i cebulką.Tz pajda górala
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

wisnia85 08 września 2011Zgłoś do usunięcia
mhhhh można dodać trochę kiełbasy jałowcowej i jest jeszcze lepszy ale proponuje nie korzystać z garnka aluminiowego26 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
tak jest - pajda górala- pyszna i konkretna24 Kto głosował? | Odpowiedz