Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mam ochotę upiec szarlotkę, wyciągam wcześniej przygotowane jabłka i szarlotkę mam w pół godziny:)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3844
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34217
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3844
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34217
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić , wrzucić do garnka i podlać niewielką ilością wody. Dusić na średnim ogniu co jakiś czas mieszając, aby się jabłka nie przypaliły.
Gdy jabłka będą miały postać musu dodać cynamon i cukier. Gotować ciągle mieszając do rozpuszczenia cukru.
Gorące przełożyć do słoika , odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.