Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoców w ogródku nie mam dużo, ale zawsze staram się wykorzystać wszystkie. Sok wieloowocowy jest doskonałym dodatkiem do herbaty na jesienne i zimowe wieczory. W lecie można dodać go do wody. Do przygotowania soku można wykorzystać każde sezonowe owoce.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1526
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1812
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1526
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1812
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Składniki
Uzbierane owoce przepłukać pod bieżącą wodą, wymieszać ze sobą. W sokowniku umieszczać naprzemiennie owoce i cukier. Sokownik ustawić na wolnym ogniu i gotować do całkowitego rozpadu owoców. Gdy na spodzie sokownika uzbiera się więcej soku przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików i szczelnie zakręcamy. Przygotowane słoiki pasteryzujemy.