Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoców w ogródku nie mam dużo, ale zawsze staram się wykorzystać wszystkie. Sok wieloowocowy jest doskonałym dodatkiem do herbaty na jesienne i zimowe wieczory. W lecie można dodać go do wody. Do przygotowania soku można wykorzystać każde sezonowe owoce.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3143
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3143
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Uzbierane owoce przepłukać pod bieżącą wodą, wymieszać ze sobą. W sokowniku umieszczać naprzemiennie owoce i cukier. Sokownik ustawić na wolnym ogniu i gotować do całkowitego rozpadu owoców. Gdy na spodzie sokownika uzbiera się więcej soku przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików i szczelnie zakręcamy. Przygotowane słoiki pasteryzujemy.