Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoców w ogródku nie mam dużo, ale zawsze staram się wykorzystać wszystkie. Sok wieloowocowy jest doskonałym dodatkiem do herbaty na jesienne i zimowe wieczory. W lecie można dodać go do wody. Do przygotowania soku można wykorzystać każde sezonowe owoce.
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10822
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 362
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 264
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10822
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 362
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 264
Składniki
Uzbierane owoce przepłukać pod bieżącą wodą, wymieszać ze sobą. W sokowniku umieszczać naprzemiennie owoce i cukier. Sokownik ustawić na wolnym ogniu i gotować do całkowitego rozpadu owoców. Gdy na spodzie sokownika uzbiera się więcej soku przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików i szczelnie zakręcamy. Przygotowane słoiki pasteryzujemy.