Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoców w ogródku nie mam dużo, ale zawsze staram się wykorzystać wszystkie. Sok wieloowocowy jest doskonałym dodatkiem do herbaty na jesienne i zimowe wieczory. W lecie można dodać go do wody. Do przygotowania soku można wykorzystać każde sezonowe owoce.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 150
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15532
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 154
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 150
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15532
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 154
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Składniki
Uzbierane owoce przepłukać pod bieżącą wodą, wymieszać ze sobą. W sokowniku umieszczać naprzemiennie owoce i cukier. Sokownik ustawić na wolnym ogniu i gotować do całkowitego rozpadu owoców. Gdy na spodzie sokownika uzbiera się więcej soku przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików i szczelnie zakręcamy. Przygotowane słoiki pasteryzujemy.