Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, z dużą ilością witamin spk z aronii, idealny zimą jako dodatek do herbaty.
wyciskarka do soków, słój 3 litrowy, garnek,
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Wymyte owoce aronii przepuszczamy przez wyciskacz do soku, wyszło 3 litry czystego soku i pół miseczki suchego miąższu. Suchy miąższ wkładamy do 3 litrowego słoika, zasypujemy cukrem i zalewamy litrem wody. Gdy cukier rozpuści się w słoiku, wlewamy wszystko do garnczka i gotujemy 30 minut. Po procesie gotowania, studzimy i filtrujemy wszystko przez kilka warstw gazy i odciskamy. Słodki wywar mieszamy z wcześniej odciśniętym 100% sokiem, zagotowujemy i gorący wlewamy do butelek z zamknięciami. Z całości powinno wyjść około 5 litrów bardzo zdrowego soku z aronii. Smacznego !!!