Do góry

Przetwory Przepis na:

Sok z czerwonej porzeczki

Sok z czerwonej porzeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 659 Ocena: 13340

Dodano:

Odsłon: 1727

Kolejna porcja witaminy C

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sok z czerwonej porzeczki

Przygotowanie

  1. Zrobienie soku z porzeczki jest w sumie najszybsze z przetworów.
    Owoce umyłam, nie trzeba ich szypułkować.

  2. Porzeczki wrzuciłam do sokownika i zasypałam cukrem, teraz trzeba poczekać, aż sok spłynie. Proporcje cukru podałam pod mój gust, mało słodkie.

    W opcji bez sokownika trzeba porzeczki wrzucić do gara z niewielka ilością wody i je uparować, zasypać cukrem. a potem odcisnąć sok na sitku. Tylko, że wychodzi mniej klarowny.

  3. To co zostało w sokowniku przełożyłam do gara, zalałam wodą, dodałam cukier i zagotowałam. Z tego wyszły mi jeszcze cztery kompoty.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń