Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7275
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7275
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Zrobienie soku z porzeczki jest w sumie najszybsze z przetworów. Owoce umyłam, nie trzeba ich szypułkować.
Porzeczki wrzuciłam do sokownika i zasypałam cukrem, teraz trzeba poczekać, aż sok spłynie. Proporcje cukru podałam pod mój gust, mało słodkie. W opcji bez sokownika trzeba porzeczki wrzucić do gara z niewielka ilością wody i je uparować, zasypać cukrem. a potem odcisnąć sok na sitku. Tylko, że wychodzi mniej klarowny.
To co zostało w sokowniku przełożyłam do gara, zalałam wodą, dodałam cukier i zagotowałam. Z tego wyszły mi jeszcze cztery kompoty. Smacznego :)