Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1738
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1798
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1738
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1798
Składniki
Zrobienie soku z porzeczki jest w sumie najszybsze z przetworów. Owoce umyłam, nie trzeba ich szypułkować.
Porzeczki wrzuciłam do sokownika i zasypałam cukrem, teraz trzeba poczekać, aż sok spłynie. Proporcje cukru podałam pod mój gust, mało słodkie. W opcji bez sokownika trzeba porzeczki wrzucić do gara z niewielka ilością wody i je uparować, zasypać cukrem. a potem odcisnąć sok na sitku. Tylko, że wychodzi mniej klarowny.
To co zostało w sokowniku przełożyłam do gara, zalałam wodą, dodałam cukier i zagotowałam. Z tego wyszły mi jeszcze cztery kompoty. Smacznego :)