Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sól ziołową można łatwo przygotować w domu, na bieżąco i na zapas.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34992
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18705
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34992
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18705
Składniki
Sól wymieszać z świeżymi posiekanymi ziołami i rozdrobnić blenderem lub krótko młynkiem do kawy . Mieszankę wyłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Włożyć do rozgrzanego do 180 C i wyłączonego piekarnika. Najlepiej zrobić to po upieczeniu jakiegoś ciasta, ja tak właśnie robię, żeby wykorzystać ciepło piekarnika. Ci kilka minut możemy przemieszać. Gdy piekarnik wystygnie, wyjąć sól i przesypać do szczelnego słoiczka.