Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę. Sos będzie wspaniałym dodatkiem do pasztetów i wędlin.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5466
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 974
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11916
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5106
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5466
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 974
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11916
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5106
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w kawałki i zblendować.
Cytrynę wyszorować. Skórkę zetrzeć, a sok wycisnąć.
W garnku zagotować wino z cukrem oraz wodą. Do wrzącego syropu dodać paprykę i cytrynę. Przyprawić solą. Ciągle mieszając gotować na niewielkim ogniu przez ok 40 minut.
Gęsty sos przelać do małych, wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia. Z podanych proporcji wyszły trzy słoiczki jak na zdjęciu. Smacznego! :)