Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę. Sos będzie wspaniałym dodatkiem do pasztetów i wędlin.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2053
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3271
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2053
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3271
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2148
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w kawałki i zblendować.
Cytrynę wyszorować. Skórkę zetrzeć, a sok wycisnąć.
W garnku zagotować wino z cukrem oraz wodą. Do wrzącego syropu dodać paprykę i cytrynę. Przyprawić solą. Ciągle mieszając gotować na niewielkim ogniu przez ok 40 minut.
Gęsty sos przelać do małych, wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia. Z podanych proporcji wyszły trzy słoiczki jak na zdjęciu. Smacznego! :)