Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę. Sos będzie wspaniałym dodatkiem do pasztetów i wędlin.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8499
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 340
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4913
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45225
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8499
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 340
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4913
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45225
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w kawałki i zblendować.
Cytrynę wyszorować. Skórkę zetrzeć, a sok wycisnąć.
W garnku zagotować wino z cukrem oraz wodą. Do wrzącego syropu dodać paprykę i cytrynę. Przyprawić solą. Ciągle mieszając gotować na niewielkim ogniu przez ok 40 minut.
Gęsty sos przelać do małych, wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia. Z podanych proporcji wyszły trzy słoiczki jak na zdjęciu. Smacznego! :)