Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2653
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2653
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Smażyć razem kilka minut, następnie dołożyć pomidory. Doprawić sos solą i pieprzem. Gotować około pół godziny.
Gotowy sos przełożyć do czystych, wyparzonych słoików, dokładnie zamknąć. Słoiki można zapasteryzować jeżeli chcemy sos przechowywać dłużej.