Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 242
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 986
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 242
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 986
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4065
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Smażyć razem kilka minut, następnie dołożyć pomidory. Doprawić sos solą i pieprzem. Gotować około pół godziny.
Gotowy sos przełożyć do czystych, wyparzonych słoików, dokładnie zamknąć. Słoiki można zapasteryzować jeżeli chcemy sos przechowywać dłużej.