Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 844
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1739
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6248
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 844
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1739
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6248
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Smażyć razem kilka minut, następnie dołożyć pomidory. Doprawić sos solą i pieprzem. Gotować około pół godziny.
Gotowy sos przełożyć do czystych, wyparzonych słoików, dokładnie zamknąć. Słoiki można zapasteryzować jeżeli chcemy sos przechowywać dłużej.