Do góry

Przetwory Przepis na:

sos pomidorowy do słoików

sos pomidorowy do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 97 Ocena: 715

Dodano:

Odsłon: 399

do makaronu lub pizzy

Składniki

  • pomidory - 3 kg
  • cebula - 3 szt
  • czosnek - 5-6 ząbków
  • oliwa
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
sos pomidorowy do słoików

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.

  2. W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Smażyć razem kilka minut, następnie dołożyć pomidory. Doprawić sos solą i pieprzem. Gotować około pół godziny.

  3. Gotowy sos przełożyć do czystych, wyparzonych słoików, dokładnie zamknąć. Słoiki można zapasteryzować jeżeli chcemy sos przechowywać dłużej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń