Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31245
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Smażyć razem kilka minut, następnie dołożyć pomidory. Doprawić sos solą i pieprzem. Gotować około pół godziny.
Gotowy sos przełożyć do czystych, wyparzonych słoików, dokładnie zamknąć. Słoiki można zapasteryzować jeżeli chcemy sos przechowywać dłużej.