Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam pyszny ale inny sosik. Jest w nim cukinia, papryka, marchew, cebula i przyprawy ale jest coś jeszcze. Jak nazwa przepisu wskazuje jest też czerwona soczewica. Sos będzie idealny do pizzy, lasagne czy dan z makaronem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 396
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 396
Składniki
Papryki umyć i usunąć gniazda nasienne, cebule i marchewki obrać i umyć. W maszynce do mielenia mięsa na średnim sitku zmielić cukinię, paprykę i marchewkę a cebulę posiekać w rozdrabniaczu. Wszystkie zmielone składniki umieścić w garnku, dodać ugotowaną soczewicę oraz cebulę a także pozostałe przyprawy ale bez octu i gotować od czasu do czasu mieszając 40 minut ( pod przykryciem ). Po tym czasie wlać ocet i gotować 10 minut. Sos przestudzić, rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić zakrętkami. Na dno garnka ułożyć ściereczkę, wstawić słoiki, wlać na 3/4 wysokości słoików wodę i pasteryzowac 40 minut od zagotowania. Zapasteryzowane słoiki wyjąć z garnka i wystudzić, schować w chłodne miejsce.