Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy kończy się "sezon pomidorowy" zrywam zielone pomidory: część z nich pozostawiam by dojrzały a z reszty robię pyszny zielony sos na zimę.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Składniki
Pomidory obieramy ze skórki - ponieważ skórka trudno schodzi musimy je chwilę pogotować lub obrać nożem. Następnie pomidory kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę cukru. Wszystko razem powoli gotujemy do czasu aż pomidory rozpadną się, sok pomidorowy odparuje a sos zgęstnieje. Całość możemy zblendować by uzyskać jednolity sos. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min.