Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy kończy się "sezon pomidorowy" zrywam zielone pomidory: część z nich pozostawiam by dojrzały a z reszty robię pyszny zielony sos na zimę.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 209
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 209
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25577
Składniki
Pomidory obieramy ze skórki - ponieważ skórka trudno schodzi musimy je chwilę pogotować lub obrać nożem. Następnie pomidory kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę cukru. Wszystko razem powoli gotujemy do czasu aż pomidory rozpadną się, sok pomidorowy odparuje a sos zgęstnieje. Całość możemy zblendować by uzyskać jednolity sos. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min.