Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z tym że ceny wszystkiego co słodkie poszybowały do góry postanowiłem sam zrobić syrop. Jako takie doświadczenie w tym już mam (czarne owoce) jednak pierwszy raz robię go z cytrusów.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3874
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3874
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Owoce przelej wrzącą wodą. Pokrój w plastry i ułóż w słoikach. Z podanych proporcji otrzymasz zalewę na dwa 0,5l słoiki lub jeden o poj. 1l. Wodę wymieszaj z cukrem, cynamonem, imbirem i goździkami, a następnie zagotuj. Gorącą zalewą zalej cytryny i pomarańcze. Słoiki zakręć. Po wystudzeniu przechowuj w lodówce.