Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z tym że ceny wszystkiego co słodkie poszybowały do góry postanowiłem sam zrobić syrop. Jako takie doświadczenie w tym już mam (czarne owoce) jednak pierwszy raz robię go z cytrusów.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 831
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12693
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 831
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12693
Składniki
Owoce przelej wrzącą wodą. Pokrój w plastry i ułóż w słoikach. Z podanych proporcji otrzymasz zalewę na dwa 0,5l słoiki lub jeden o poj. 1l. Wodę wymieszaj z cukrem, cynamonem, imbirem i goździkami, a następnie zagotuj. Gorącą zalewą zalej cytryny i pomarańcze. Słoiki zakręć. Po wystudzeniu przechowuj w lodówce.