Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z tym że ceny wszystkiego co słodkie poszybowały do góry postanowiłem sam zrobić syrop. Jako takie doświadczenie w tym już mam (czarne owoce) jednak pierwszy raz robię go z cytrusów.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Składniki
Owoce przelej wrzącą wodą. Pokrój w plastry i ułóż w słoikach. Z podanych proporcji otrzymasz zalewę na dwa 0,5l słoiki lub jeden o poj. 1l. Wodę wymieszaj z cukrem, cynamonem, imbirem i goździkami, a następnie zagotuj. Gorącą zalewą zalej cytryny i pomarańcze. Słoiki zakręć. Po wystudzeniu przechowuj w lodówce.