Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z tym że ceny wszystkiego co słodkie poszybowały do góry postanowiłem sam zrobić syrop. Jako takie doświadczenie w tym już mam (czarne owoce) jednak pierwszy raz robię go z cytrusów.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 87
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2463
Polecam.
Odsłon: 120
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 87
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2463
Polecam.
Odsłon: 120
Składniki
Owoce przelej wrzącą wodą. Pokrój w plastry i ułóż w słoikach. Z podanych proporcji otrzymasz zalewę na dwa 0,5l słoiki lub jeden o poj. 1l. Wodę wymieszaj z cukrem, cynamonem, imbirem i goździkami, a następnie zagotuj. Gorącą zalewą zalej cytryny i pomarańcze. Słoiki zakręć. Po wystudzeniu przechowuj w lodówce.