Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-01-2020
O właściwościach przeciwzapalnych, przeciwwirusowych i przeciwbakteryjnych wyżej wymienionych składników pewnie większość z nas słyszała. Miód - zwłaszcza naturalny- działa jak antybiotyk, cytryna to bogactwo wit. c. Całość to bomba wzmacniająca naszą odporność. Warto stosować w okresie przeziębienia (dorośli 3 łyżki dziennie, dzieci - 3 łyżeczki) oraz zapobiegawczo w sezonie jesienno-zimowym po jednej łyżce/łyżeczce dziennie. Można dodawać również do letniej herbaty. Polecam!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 250
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 909
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1587
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25159
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 250
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 909
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1587
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25159
Składniki
Imbir obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wkładamy do rondelka. Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, a skórki dodajemy do imbiru. Zalewamy wodą, dodajemy kurkumę i gotujemy na wolnym ogniu 5-7 min. Gdy wywar lekko przestygnie dodajemy miód i sok z cytryny. Mieszamy i przecedzamy przez sitko. Zalewamy do słoika, zakręcamy i przechowujemy w lodówce do 7 dni. Na zdrowie!