Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodzi skutki przeziębienia.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Składniki
Kwiaty rozkładamy na papierze,aby wyszły z nich owady.Usuwamy łodyżki.
Cytryny zorujemy i kroimy w plastry.Zalewamy 1 litrem zimnej wody,wsypujemy cukier.Zagotowujemy,a następnie zalewamy kwiaty.Studzimy.Wstawiamy do lodówki na 3 dni.od czasu do czasu mieszając.
Następnie przecedzamy przez gęstą gazę,zagotowujemy i gorący syrop wlewamy do słoików.Mocno zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.Nie pasteryzujemy.Przechowujemy w zimnej piwnicy.