Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z mięty jest świetnym dodatkiem do wielu napojów i deserów. Warto go również przygotować ze względu na prozdrowotne właściwości. Tak przygotowany syrop pomaga na bóle żołądka, działa przeciwwymiotnie i antybakteryjnie, wystarczy rozcieńczyć go z wodą i wypić.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 701
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 464
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 701
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 464
Składniki
Mięte dokładnie umyj pod bieżącą wodą, delikatnie osusz.
W dużym garnku zagotuj dwa litry wody, następnie zdejmij z palnika. Wsyp cukier i energicznie zamieszaj. Gdy słodzik całkowicie się rozpuści, włóż gałązki mięty (jeśli się nie mieszczą w całości, zegnij je na pół).
Garnek przykryj i odstaw w chłodne miejsce na całą dobę.
Po upływie 24 godzin odcedź płyn, wlej wyciśnięty sok z cytryny i ponownie zagotuj.
Gorący syrop przelej do wyparzonych butelek lub słoików i dokładnie zakręć.