Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z mięty jest świetnym dodatkiem do wielu napojów i deserów. Warto go również przygotować ze względu na prozdrowotne właściwości. Tak przygotowany syrop pomaga na bóle żołądka, działa przeciwwymiotnie i antybakteryjnie, wystarczy rozcieńczyć go z wodą i wypić.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mięte dokładnie umyj pod bieżącą wodą, delikatnie osusz.
W dużym garnku zagotuj dwa litry wody, następnie zdejmij z palnika. Wsyp cukier i energicznie zamieszaj. Gdy słodzik całkowicie się rozpuści, włóż gałązki mięty (jeśli się nie mieszczą w całości, zegnij je na pół).
Garnek przykryj i odstaw w chłodne miejsce na całą dobę.
Po upływie 24 godzin odcedź płyn, wlej wyciśnięty sok z cytryny i ponownie zagotuj.
Gorący syrop przelej do wyparzonych butelek lub słoików i dokładnie zakręć.