Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z mięty jest świetnym dodatkiem do wielu napojów i deserów. Warto go również przygotować ze względu na prozdrowotne właściwości. Tak przygotowany syrop pomaga na bóle żołądka, działa przeciwwymiotnie i antybakteryjnie, wystarczy rozcieńczyć go z wodą i wypić.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 414
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8670
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2995
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 414
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8670
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2995
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Składniki
Mięte dokładnie umyj pod bieżącą wodą, delikatnie osusz.
W dużym garnku zagotuj dwa litry wody, następnie zdejmij z palnika. Wsyp cukier i energicznie zamieszaj. Gdy słodzik całkowicie się rozpuści, włóż gałązki mięty (jeśli się nie mieszczą w całości, zegnij je na pół).
Garnek przykryj i odstaw w chłodne miejsce na całą dobę.
Po upływie 24 godzin odcedź płyn, wlej wyciśnięty sok z cytryny i ponownie zagotuj.
Gorący syrop przelej do wyparzonych butelek lub słoików i dokładnie zakręć.