Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty w witaminy i pomaga na dolegliwości jelitowe.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3087
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 137
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 72
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3087
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 137
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 72
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Umyte pigwy(pigwowce) przekrawa się na ćwiartki, wycina się gniazda nasienne. Ćwiartki najlepiej jeszcze przekroić na ósemki. Owoce przesypuje się obficie cukrem i zostawia w szczelnie zamkniętym słoju. Całość można potrząsnąć parę razy do rozpuszczenia cukru. Po około 5 dniach syrop można zlać i przechowywać w lodówce, w słoiczkach. Można też przełożyć z kawałkami owoców, lub owoce wykorzystać np. do ciasta. Opcjonalnie można je zapasteryzować ale wtedy utraci się część witamin, ale nieprozdrowotne właściwości. Smacznego :)