Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty w witaminy i pomaga na dolegliwości jelitowe.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 334
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 73
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 49
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2383
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 334
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 73
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 49
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2383
Składniki
Umyte pigwy(pigwowce) przekrawa się na ćwiartki, wycina się gniazda nasienne. Ćwiartki najlepiej jeszcze przekroić na ósemki. Owoce przesypuje się obficie cukrem i zostawia w szczelnie zamkniętym słoju. Całość można potrząsnąć parę razy do rozpuszczenia cukru. Po około 5 dniach syrop można zlać i przechowywać w lodówce, w słoiczkach. Można też przełożyć z kawałkami owoców, lub owoce wykorzystać np. do ciasta. Opcjonalnie można je zapasteryzować ale wtedy utraci się część witamin, ale nieprozdrowotne właściwości. Smacznego :)