Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach zapasy na zimę
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2524
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1900
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1588
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2524
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1900
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1588
Składniki
Truskawki dokładnie myje obrywam szypułki odrzucam zgnite lub uszkodzone nakładam do słoików polowe truskawek które mam i zasypuje 2 łyżkami cukru delikatnie przykrywam wieczkami i zostawiam najlepiej n a noc by puściły sok. Kolejnego dnia truskawki puszcza sok i opadną w słoikach i wtedy uzupełniam słoiki truskawkami które zostawiłam i daje na nie jeszcze łyżkę cukru ,słoiki zakręcam .
Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro w garnku wyłożonym ściereczką od momentu zagotowania wody w garnku 10 -15 minut ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły ,następnego dnia wynoszę do spiżarni. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .