Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach zapasy na zimę
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 107
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8680
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 107
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8680
Składniki
Truskawki dokładnie myje obrywam szypułki odrzucam zgnite lub uszkodzone nakładam do słoików polowe truskawek które mam i zasypuje 2 łyżkami cukru delikatnie przykrywam wieczkami i zostawiam najlepiej n a noc by puściły sok. Kolejnego dnia truskawki puszcza sok i opadną w słoikach i wtedy uzupełniam słoiki truskawkami które zostawiłam i daje na nie jeszcze łyżkę cukru ,słoiki zakręcam .
Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro w garnku wyłożonym ściereczką od momentu zagotowania wody w garnku 10 -15 minut ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły ,następnego dnia wynoszę do spiżarni. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .