Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach zapasy na zimę
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Truskawki dokładnie myje obrywam szypułki odrzucam zgnite lub uszkodzone nakładam do słoików polowe truskawek które mam i zasypuje 2 łyżkami cukru delikatnie przykrywam wieczkami i zostawiam najlepiej n a noc by puściły sok. Kolejnego dnia truskawki puszcza sok i opadną w słoikach i wtedy uzupełniam słoiki truskawkami które zostawiłam i daje na nie jeszcze łyżkę cukru ,słoiki zakręcam .
Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro w garnku wyłożonym ściereczką od momentu zagotowania wody w garnku 10 -15 minut ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły ,następnego dnia wynoszę do spiżarni. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .