Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach zapasy na zimę
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14968
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 125
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14968
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 125
Składniki
Truskawki dokładnie myje obrywam szypułki odrzucam zgnite lub uszkodzone nakładam do słoików polowe truskawek które mam i zasypuje 2 łyżkami cukru delikatnie przykrywam wieczkami i zostawiam najlepiej n a noc by puściły sok. Kolejnego dnia truskawki puszcza sok i opadną w słoikach i wtedy uzupełniam słoiki truskawkami które zostawiłam i daje na nie jeszcze łyżkę cukru ,słoiki zakręcam .
Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro w garnku wyłożonym ściereczką od momentu zagotowania wody w garnku 10 -15 minut ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły ,następnego dnia wynoszę do spiżarni. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .