Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbroimy się przed mrozami i niepogodą.
Cukinię i papryki czerwoną i żółtą pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa z wyjątkiem ostrych papryczek i cebuli pokroić w słupki o wysokości nieco mniejszej od słoika, w którym będą zimować. U mnie było to 6 słoików średniej wielkości.
Na dno każdego słoika dać liść laurowy, zioła, kilka ziaren kolendry i gorczycy, 1/3 łyżeczki curry i 1/4 łyżeczki kurkumy. Na to położyć po 1/2 cebuli ( obranej oczywiście) . Układać warzywne słupki na tak zwany wcisk mieszając je ze sobą. Jeśli chcemy można dołożyć ostrą papryczkę.
Składniki zalewy zagotować i gorącą wlewać na warzywa do słoików. Pasteryzować 5 min. Smacznego zimowego ...
pyszny pomysł na nieco inne ogórki,w lekkiej zalewie-pychotka!!
Odsłon: 1966
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 36
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 434
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 25
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 61
Najlepsze ciasto na pizzę to przepis tajnie strzeżony przez mistrzów włoskiej...
Odsłon: 1042
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 36
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 434
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 25
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 61
Najlepsze ciasto na pizzę to przepis tajnie strzeżony przez mistrzów włoskiej...
Odsłon: 1042
Składniki
Cukinię i papryki czerwoną i żółtą pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa z wyjątkiem ostrych papryczek i cebuli pokroić w słupki o wysokości nieco mniejszej od słoika, w którym będą zimować. U mnie było to 6 słoików średniej wielkości.
Na dno każdego słoika dać liść laurowy, zioła, kilka ziaren kolendry i gorczycy, 1/3 łyżeczki curry i 1/4 łyżeczki kurkumy. Na to położyć po 1/2 cebuli ( obranej oczywiście) . Układać warzywne słupki na tak zwany wcisk mieszając je ze sobą. Jeśli chcemy można dołożyć ostrą papryczkę.
Składniki zalewy zagotować i gorącą wlewać na warzywa do słoików. Pasteryzować 5 min. Smacznego zimowego ...
Przepisy Przetwory
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Przetwory
Pasztet w słoiczkach
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 206
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 530