Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbroimy się przed mrozami i niepogodą.
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 248
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 775
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1102
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 225
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 248
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 775
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1102
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 225
Składniki
Cukinię i papryki czerwoną i żółtą pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa z wyjątkiem ostrych papryczek i cebuli pokroić w słupki o wysokości nieco mniejszej od słoika, w którym będą zimować. U mnie było to 6 słoików średniej wielkości.
Na dno każdego słoika dać liść laurowy, zioła, kilka ziaren kolendry i gorczycy, 1/3 łyżeczki curry i 1/4 łyżeczki kurkumy. Na to położyć po 1/2 cebuli ( obranej oczywiście) . Układać warzywne słupki na tak zwany wcisk mieszając je ze sobą. Jeśli chcemy można dołożyć ostrą papryczkę.
Składniki zalewy zagotować i gorącą wlewać na warzywa do słoików. Pasteryzować 5 min. Smacznego zimowego ...