Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7832
Dodano: 23.07.2020
Odsłon: 3418
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Cukinię i papryki czerwoną i żółtą pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa z wyjątkiem ostrych papryczek i cebuli pokroić w słupki o wysokości nieco mniejszej od słoika, w którym będą zimować. U mnie było to 6 słoików średniej wielkości.
Na dno każdego słoika dać liść laurowy, zioła, kilka ziaren kolendry i gorczycy, 1/3 łyżeczki curry i 1/4 łyżeczki kurkumy. Na to położyć po 1/2 cebuli ( obranej oczywiście) . Układać warzywne słupki na tak zwany wcisk mieszając je ze sobą. Jeśli chcemy można dołożyć ostrą papryczkę.
Składniki zalewy zagotować i gorącą wlewać na warzywa do słoików. Pasteryzować 5 min. Smacznego zimowego ...
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

konhambos 27 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
swietny przepis!0 Kto głosował? | Odpowiedz