Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbroimy się przed mrozami i niepogodą.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 62
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 158
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 62
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 158
Składniki
Cukinię i papryki czerwoną i żółtą pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa z wyjątkiem ostrych papryczek i cebuli pokroić w słupki o wysokości nieco mniejszej od słoika, w którym będą zimować. U mnie było to 6 słoików średniej wielkości.
Na dno każdego słoika dać liść laurowy, zioła, kilka ziaren kolendry i gorczycy, 1/3 łyżeczki curry i 1/4 łyżeczki kurkumy. Na to położyć po 1/2 cebuli ( obranej oczywiście) . Układać warzywne słupki na tak zwany wcisk mieszając je ze sobą. Jeśli chcemy można dołożyć ostrą papryczkę.
Składniki zalewy zagotować i gorącą wlewać na warzywa do słoików. Pasteryzować 5 min. Smacznego zimowego ...