Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione. Doskonały dodatek do wielu ciast i potraw.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Wiśnie opłukać i wydrylować. Układać w misce partiami. Trochę wiśni - przysypać cukrem, trochę wiśni - przysypać cukrem i tak do końca wiśni. Odstawić. Wiśnie puszczą sok. Na drugi dzień, zlać sok do garnka i zagotować. Gorącym sokiem zalać wiśnie. Na trzeci dzień, czynność powtórzyć - zlać sok do garnka i zagotować. Gorącym sokiem zalać wiśnie. Na czwarty dzień czynność powtórzyć. Na piąty dzień sok z wiśniami przelać do garnka i zagotować. Gorące wiśnie razem z sokiem przekładać do słoików i zakręcać na gorąco. Po 15 minutach odwrócić je do góry dnem. Na drugi dzień gotowe są do wyniesienia do piwnicy.