Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione. Doskonały dodatek do wielu ciast i potraw.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5800
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5800
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Wiśnie opłukać i wydrylować. Układać w misce partiami. Trochę wiśni - przysypać cukrem, trochę wiśni - przysypać cukrem i tak do końca wiśni. Odstawić. Wiśnie puszczą sok. Na drugi dzień, zlać sok do garnka i zagotować. Gorącym sokiem zalać wiśnie. Na trzeci dzień, czynność powtórzyć - zlać sok do garnka i zagotować. Gorącym sokiem zalać wiśnie. Na czwarty dzień czynność powtórzyć. Na piąty dzień sok z wiśniami przelać do garnka i zagotować. Gorące wiśnie razem z sokiem przekładać do słoików i zakręcać na gorąco. Po 15 minutach odwrócić je do góry dnem. Na drugi dzień gotowe są do wyniesienia do piwnicy.