Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione. Doskonały dodatek do wielu ciast i potraw.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15928
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 99
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 400
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 269
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 84
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 432
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15928
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 99
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 400
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 269
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 84
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 432
Składniki
Wiśnie opłukać i wydrylować. Układać w misce partiami. Trochę wiśni - przysypać cukrem, trochę wiśni - przysypać cukrem i tak do końca wiśni. Odstawić. Wiśnie puszczą sok. Na drugi dzień, zlać sok do garnka i zagotować. Gorącym sokiem zalać wiśnie. Na trzeci dzień, czynność powtórzyć - zlać sok do garnka i zagotować. Gorącym sokiem zalać wiśnie. Na czwarty dzień czynność powtórzyć. Na piąty dzień sok z wiśniami przelać do garnka i zagotować. Gorące wiśnie razem z sokiem przekładać do słoików i zakręcać na gorąco. Po 15 minutach odwrócić je do góry dnem. Na drugi dzień gotowe są do wyniesienia do piwnicy.