Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na nitkę, może to być suszenie w piekarniku, może to być suszenie w suszarce elektrycznej. Ale bardzo ważne żeby wysuszone grzyby dobrze zabezpieczyć.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 341
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 341
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Grzyby przebrać, oczyścić, pokroić na plasterki. Układać na sitach suszarki. Suszyć aż będą zupełnie suche. Przełożyć do czystych słoików. Pozamykać dokładnie nakrętkami. Wstawić słoiki do zimnego piekarnika. Zamknąć drzwiczki piekarnika i nastawić grzanie na 100 stopni. Po osiągnieciu tej temperatury ,,zapiekać,, słoiki ok 30 min. Wyłaczyć piekarnik i zamknięty pozostawić do wystudzenia. Wyjać słoiki, opisać i teraz mogą spokojnie stać w spiżarni. Nic się tam do nich nie dostanie, żaden robaczek. Polecam ten sposób. Sprawdzony.
Polecam ten sposób zabezpiecznia wysuszonych grzybów.