Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na nitkę, może to być suszenie w piekarniku, może to być suszenie w suszarce elektrycznej. Ale bardzo ważne żeby wysuszone grzyby dobrze zabezpieczyć.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Grzyby przebrać, oczyścić, pokroić na plasterki. Układać na sitach suszarki. Suszyć aż będą zupełnie suche. Przełożyć do czystych słoików. Pozamykać dokładnie nakrętkami. Wstawić słoiki do zimnego piekarnika. Zamknąć drzwiczki piekarnika i nastawić grzanie na 100 stopni. Po osiągnieciu tej temperatury ,,zapiekać,, słoiki ok 30 min. Wyłaczyć piekarnik i zamknięty pozostawić do wystudzenia. Wyjać słoiki, opisać i teraz mogą spokojnie stać w spiżarni. Nic się tam do nich nie dostanie, żaden robaczek. Polecam ten sposób. Sprawdzony.
Polecam ten sposób zabezpiecznia wysuszonych grzybów.