Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na nitkę, może to być suszenie w piekarniku, może to być suszenie w suszarce elektrycznej. Ale bardzo ważne żeby wysuszone grzyby dobrze zabezpieczyć.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12974
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14269
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5902
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12974
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14269
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5902
Składniki
Grzyby przebrać, oczyścić, pokroić na plasterki. Układać na sitach suszarki. Suszyć aż będą zupełnie suche. Przełożyć do czystych słoików. Pozamykać dokładnie nakrętkami. Wstawić słoiki do zimnego piekarnika. Zamknąć drzwiczki piekarnika i nastawić grzanie na 100 stopni. Po osiągnieciu tej temperatury ,,zapiekać,, słoiki ok 30 min. Wyłaczyć piekarnik i zamknięty pozostawić do wystudzenia. Wyjać słoiki, opisać i teraz mogą spokojnie stać w spiżarni. Nic się tam do nich nie dostanie, żaden robaczek. Polecam ten sposób. Sprawdzony.
Polecam ten sposób zabezpiecznia wysuszonych grzybów.