Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na nitkę, może to być suszenie w piekarniku, może to być suszenie w suszarce elektrycznej. Ale bardzo ważne żeby wysuszone grzyby dobrze zabezpieczyć.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1994
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1156
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 165
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1994
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1156
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 165
Składniki
Grzyby przebrać, oczyścić, pokroić na plasterki. Układać na sitach suszarki. Suszyć aż będą zupełnie suche. Przełożyć do czystych słoików. Pozamykać dokładnie nakrętkami. Wstawić słoiki do zimnego piekarnika. Zamknąć drzwiczki piekarnika i nastawić grzanie na 100 stopni. Po osiągnieciu tej temperatury ,,zapiekać,, słoiki ok 30 min. Wyłaczyć piekarnik i zamknięty pozostawić do wystudzenia. Wyjać słoiki, opisać i teraz mogą spokojnie stać w spiżarni. Nic się tam do nich nie dostanie, żaden robaczek. Polecam ten sposób. Sprawdzony.
Polecam ten sposób zabezpiecznia wysuszonych grzybów.