Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki żurek waśnie robiły nasze babcie, Jest najlepszy
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12321
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 822
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12321
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 822
Składniki
Wykonanie 4 l wody zagotować i ostudzić. Następnie wlać do kamionki, dodać mąkę żytnią i zmiażdżony czosnek. Posolić i pocukrować do smaku, włożyć skórkę z chleba i całość dobrze zamieszać. Kamionkę obwiązać czystym płótnem i przetrzymać przez 4 dni w ciepłym miejscu.