Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus z kalafiora jak sama nazwa wskazuje nie powstaje z pszenicy jak klasyczna kasza kuskus. Mnóstwo pysznych i lekkich warzyw na talerzu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1313
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18477
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1313
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18477
Składniki
Sos. Obrany czosnek przeciskam przez praskę i przekładam do słoika. Dodaję sok z cytryny, sól, oliwę. Zakręcam i mieszam składniki. Kalafiora obieram z liści i twardszych łodyg, potem porcjami szatkuję w malakserze. Jeśli nie masz malaksera, możesz zetrzeć kalafiora na tarce do warzyw. Ogórki, paprykę i cebulę obieram, kroję w kostkę. Kurkumę ścieram na tarce. Całą zieleninę kroję. W dużej misce mieszam poszatkowanego kalafiora z zieleniną, ogórkami, cebulą, kurkumą i papryką. Polewam sosem, i mieszam. Kuskus z kalafiora jak sałatka tabbouleh jest gotowa do podania. Ps. Ktoś wyjadł mi ogórki z miski, ale na pewno były....