Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra azjatycka sałatka z ogórków. Do jej przygotowania możecie wykorzystać zarówno ogórki szklarniowe, jak i gruntowe. Najlepiej pokroić je w cienkie plasterki lub paseczki, tak aby szybko przesiąkły sosem. Sałatka azjatycka może stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dań obiadowych.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 33
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1981
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 33
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1981
Składniki
Ogórki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Dodaj sól. Składniki wymieszaj. Odstaw ogórki na około 15 minut na bok. Następnie odlej wodę.
Papryczkę chili pokrój na małe kawałeczki. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj ocet jabłkowy, cukier, chili w proszku i olej sezamowy. Składniki wymieszaj.
Ogórki polej sosem. Składniki wymieszaj. Na koniec azjatycką sałatkę oprósz ziarnami sezamu.