Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra azjatycka sałatka z ogórków. Do jej przygotowania możecie wykorzystać zarówno ogórki szklarniowe, jak i gruntowe. Najlepiej pokroić je w cienkie plasterki lub paseczki, tak aby szybko przesiąkły sosem. Sałatka azjatycka może stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dań obiadowych.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 64999
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 41
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5736
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 86
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 64999
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 41
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5736
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 86
Składniki
Ogórki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Dodaj sól. Składniki wymieszaj. Odstaw ogórki na około 15 minut na bok. Następnie odlej wodę.
Papryczkę chili pokrój na małe kawałeczki. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj ocet jabłkowy, cukier, chili w proszku i olej sezamowy. Składniki wymieszaj.
Ogórki polej sosem. Składniki wymieszaj. Na koniec azjatycką sałatkę oprósz ziarnami sezamu.