Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra azjatycka sałatka z ogórków. Do jej przygotowania możecie wykorzystać zarówno ogórki szklarniowe, jak i gruntowe. Najlepiej pokroić je w cienkie plasterki lub paseczki, tak aby szybko przesiąkły sosem. Sałatka azjatycka może stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dań obiadowych.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1065
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1065
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Składniki
Ogórki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Dodaj sól. Składniki wymieszaj. Odstaw ogórki na około 15 minut na bok. Następnie odlej wodę.
Papryczkę chili pokrój na małe kawałeczki. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj ocet jabłkowy, cukier, chili w proszku i olej sezamowy. Składniki wymieszaj.
Ogórki polej sosem. Składniki wymieszaj. Na koniec azjatycką sałatkę oprósz ziarnami sezamu.