Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z ryb jadam tylko i wyłącznie tuńczyka i to z puszki :-), więc kiedy u Mirabelki znalazłam przepis na sałatkę ze smażonym tuńczykiem, wiedziałam, że muszę ją zrobić :-). Jest pyszna, lekka, bardzo łatwa w przygotowaniu.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 95
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 157
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2563
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 95
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 157
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2563
Składniki
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, przestudzić. Tuńczyka odsączyć z oleju i odcisnąć jak najdokładniej w ręczniku papierowym (żeby pozbyć się jak najwięcej wilgoci, gdyż na patelni może pryskać). Usmażyć na odrobinie oleju do zbrązowienia, dosyć często mieszając. Wystudzić. Sałatę opłukać, wysuszyć, przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i w półplasterki ogórka. W kubku wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałaty razem z kiełkami i ziarnami słonecznika. Wymieszać. Na wierzch ułozyć usmażonego tuńczyka. Smacznego :-) P.S. fotka "podkręcona" przez gregorhspeed ... dziekuję :-)