Do góry

Sałatki Przepis na:

Ekspresowa surówka do obiadu

Ekspresowa surówka do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 759

Dodano:

Odsłon: 11065

Surówka ze świeżych warzyw to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem lub rybą.

Składniki

  • 1 młoda kalarepka
  • 1 pasternak
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • sok z cytryny, sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pasternak, marchewkę i kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Kiszone ogórki i umyte rzodkiewki pokroić w cienkie półplasterki.

    Wszystkie przygotowane składniki na surówkę wsypać do miski, skropić oliwą wymieszaną z miodem i łyżeczką soku z cytryny.

    Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń