Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka ze świeżych warzyw to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem lub rybą.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 739
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 321
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 739
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 321
Składniki
Pasternak, marchewkę i kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Kiszone ogórki i umyte rzodkiewki pokroić w cienkie półplasterki. Wszystkie przygotowane składniki na surówkę wsypać do miski, skropić oliwą wymieszaną z miodem i łyżeczką soku z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać od razu po przygotowaniu.