Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka ze świeżych warzyw to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem lub rybą.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16805
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23563
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16805
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23563
Składniki
Pasternak, marchewkę i kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Kiszone ogórki i umyte rzodkiewki pokroić w cienkie półplasterki. Wszystkie przygotowane składniki na surówkę wsypać do miski, skropić oliwą wymieszaną z miodem i łyżeczką soku z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać od razu po przygotowaniu.