Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w przygotowaniu i - co najważniejsze-bardzo smaczna surówka obiadowa. Mała ilość składników to jej dodatkowa zaleta.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1411
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1411
Składniki
Ogórki konserwowe ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na sito by odsączyć z soków. Jabłka obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy olej /ok. 1 łyżka/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i mieszamy. Możemy podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić na 30 min. by smaki się przegryzły.