Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w przygotowaniu i - co najważniejsze-bardzo smaczna surówka obiadowa. Mała ilość składników to jej dodatkowa zaleta.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Ogórki konserwowe ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na sito by odsączyć z soków. Jabłka obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy olej /ok. 1 łyżka/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i mieszamy. Możemy podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić na 30 min. by smaki się przegryzły.