Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pozoru banalne przystawki warzywne mogą stać się wyrafinowanym daniem, jeśli zastosujesz kilka trików. Fasolkę szparagową inaczej przygotujesz dodając do niej cebulkę, bekon i złocistą bułkę tartą. Fasolkę możesz zjeść samodzielnie, dorzucić do niej ulubioną sałatkę lub zaserwować jako dodatek do dania głównego.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
Do przygotowania tego dania możesz użyć fasolki świeżej, mrożonej, z puszki lub słoika. Jeśli używasz surowej fasolki, umyj ją i odetnij końcówki, gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie, a następnie przelej zimną wodą i zostaw na durszlaku do odsączenia. Z mrożoną fasolką postępuj tak samo.
Obierz cebulę i posiekaj w drobną kostkę lub piórka. Boczek pokrój w paski. W dużej patelni lub w woku rozpuść łyżkę masła i podsmaż cebulkę, aż stanie się błyszcząca. Uważaj, aby jej nie przypalić, ponieważ stanie się gorzka. Dodaj boczek i przesmażaj mieszając. Boczek powinien być rumiany. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj, a następnie dorzuć zieloną fasolkę i przemieszaj dokładnie, by wszystkie składniki się ładnie połączyły. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i od razu podawaj.