Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg w galarecie niezmiennie gości na moim świątecznym stole. W tym roku wypróbowałam wersje mini galaret z kawałkami pstrąga z żółtym - czosnkowym majonezem.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19933
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 504
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243902
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19933
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 504
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243902
Składniki
W płaskim rondlu nastawiłam warzywa i przyprawy z łbami, gotowałam je 20 minut i dodałam oczyszczoną tuszkę pstrąga. Gotowałam jeszcze około 15-18 minut.
Rozrobiłam żółty majonez. Doprawiłam go kurkumą, chili i ząbkiem czosnku.
Gorący wywar przecedziłam, zaciągnełam przeciśniętym czosnkiem i jeszcze doprawiłam solą, pieprzem i dodałam koperu. Rozrobiłąm w nim żelatynę. Na dno miseczek dałam po pół centymetra galarety i poczekałam aż stężeje w lodówce. Na galarecie ułożyłam po łyżce majonezu a groszek służył jako dystansowniki- aby majonez nie rozjechał się pod ciężarem. Ułożyłam kawałki obranej ryby, znowu majonez i kolejna warstwa ryby i przybranie. całość zalałam resztą galarety.
Stężała :D Z jednego pstrąga wyszło mi 8 galaretek, a może byłoby i więcej gdybym nie podjadała.
Smacznego :)