Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie surówki obiadowe lubicie najbardziej? Jeśli lubicie te przygotowane na bazie marchewki, koniecznie przetestujcie poniższy przepis. Będzie idealnym dodatkiem do codziennych i bardziej odświętnych obiadów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Marchew obierz i dokładnie umyj. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Jabłka umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Możesz je obrać ze skóry, ale nie jest to konieczne.
Startą marchewkę i jabłko wymieszaj z pozostałymi składnikami. Zrób to delikatnie i w trakcie próbuj, jakich przypraw brakuje.
Olej możesz zastąpić jogurtem greckim albo oliwą.
Rodzynki dodają surówce słodkości, więc dodając je możesz zmniejszyć ilość cukru.