Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie surówki obiadowe lubicie najbardziej? Jeśli lubicie te przygotowane na bazie marchewki, koniecznie przetestujcie poniższy przepis. Będzie idealnym dodatkiem do codziennych i bardziej odświętnych obiadów.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1230
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5757
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18361
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1230
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5757
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18361
Składniki
Marchew obierz i dokładnie umyj. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Jabłka umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Możesz je obrać ze skóry, ale nie jest to konieczne.
Startą marchewkę i jabłko wymieszaj z pozostałymi składnikami. Zrób to delikatnie i w trakcie próbuj, jakich przypraw brakuje.
Olej możesz zastąpić jogurtem greckim albo oliwą.
Rodzynki dodają surówce słodkości, więc dodając je możesz zmniejszyć ilość cukru.