Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie surówki obiadowe lubicie najbardziej? Jeśli lubicie te przygotowane na bazie marchewki, koniecznie przetestujcie poniższy przepis. Będzie idealnym dodatkiem do codziennych i bardziej odświętnych obiadów.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2858
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38750
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2858
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38750
Składniki
Marchew obierz i dokładnie umyj. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Jabłka umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Możesz je obrać ze skóry, ale nie jest to konieczne.
Startą marchewkę i jabłko wymieszaj z pozostałymi składnikami. Zrób to delikatnie i w trakcie próbuj, jakich przypraw brakuje.
Olej możesz zastąpić jogurtem greckim albo oliwą.
Rodzynki dodają surówce słodkości, więc dodając je możesz zmniejszyć ilość cukru.