Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie surówki obiadowe lubicie najbardziej? Jeśli lubicie te przygotowane na bazie marchewki, koniecznie przetestujcie poniższy przepis. Będzie idealnym dodatkiem do codziennych i bardziej odświętnych obiadów.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 293
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 109
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 293
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 109
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Składniki
Marchew obierz i dokładnie umyj. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Jabłka umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Możesz je obrać ze skóry, ale nie jest to konieczne.
Startą marchewkę i jabłko wymieszaj z pozostałymi składnikami. Zrób to delikatnie i w trakcie próbuj, jakich przypraw brakuje.
Olej możesz zastąpić jogurtem greckim albo oliwą.
Rodzynki dodają surówce słodkości, więc dodając je możesz zmniejszyć ilość cukru.